(On)zin over het werk...

HP's inferieure DV5 & Je weer tweaker voelen

Door Catch22 op dinsdag 27 augustus 2013 13:19 - Reacties (16)
Categorie: Werk, Views: 5.545

Een aantal jaar geleden kocht ik een HP DV5 1110ed. Een redelijk goedkope laptop (600 euro) om thuis een beetje te kunnen internetten. Ik was klaar met PC's zelf bouwen en knutselen; ik wou een laptop.

Leuk en wel, tot we 3,5 jaar later zijn; laptop doet niets meer. 2 knipperende lampjes en verder niets. Wat blijkt; De GPU van dit model (en meer uit deze serie) is niet goed gesoldeerd en moet gereflowed (of gereballed, maar dat is wel erg moeilijk) worden. Dit kan ik niet zelf, maar mijn goede vriend reinsaddict wel, dus wij aan de slag.

Laptop uitelkaar halen. Even op internet checken hoe en wat. Welke temperatuur, hoe lang. Wat schetst mijn verbazing? Half dronken russen doen dit ook! Alleen niet netjes met een heteluchtpistool, nee, die gaan er met een Creme Brulee brander op los! http://www.youtube.com/watch?v=w45tZPVcj4c

Dat gaan wij dus niet doen!

Eerst 30 seconden op 250 graden. Afkoelen, aansluiten, niets. Vonden het al wat kort.

1 minuutje op 320 dan. Afkoelen, aansluiten, niets. Hmm... Dan maar fulle pulle?

3 minuten lang 320c graden op de gpu. Aansluiten. BAM! Beeld!

Hij doet het weer! Voor het eerst in jaren voelde ik weer dat tweaker-gevoel: een kapotte pc/laptop weer levend gekregen. Maar zo'n reflow is niet voor de faint-harted... Zoveel hitte op een moederboard, het voelt gewoon verkeerd.

hij gaf gisteravond nog een paar keer ineens beeld in 1 kleur. Dus toen maar uitgezet en vanochtend een HD Film aangezet en nu lijkt hij het goed te doen. Voor hoe lang weet niemand, maar we hebben hem in ieder geval even in de benen gekregen en dat voelt toch altijd goed!

Maandagochtend...

Door Catch22 op maandag 25 februari 2008 08:56 - Reacties (7)
Categorie: Werk, Views: 5.310

Het is weer zover, maandagochtend. Weekend achter de rug en weer knallen.

Kom je op je werk, kan je gelijk aan de relaties van je database gaan werken omdat de koppeltabellen niet echt fijn werken icm de active records die je gemaakt hebt..

Please, save it for tuesday....